Wkuno

Hvordan installere firefox i debian linux

Debian GNU Linux inkluderer Iceweasel som en av de støttede nettlesere. Iceweasel ble bygget fra Firefox, og det er fullt kompatibel med Debian. Likevel, det er viktige forskjeller som gjør foretrekker noen brukere Firefox løpet Iceweasel.

Foruten de åpenbare forskjellen i navn og logo, noen nettsteder som CNN nylig begynt å nekte Iceweasel får tilgang videoer. Også en tendens Iceweasel å være utdatert i forhold til Firefox som det er maintenanced av Debian prosjektet medlemmer som i utgangspunktet følge Firefox-ledelse i nettleseren utvikling. Dette fører til situasjoner som nye funksjonene i Google mail blir støttet av Firefox og ikke ennå av Iceweasel.

For disse grunner, kan enkelte brukere synes det er praktisk å installere den opprinnelige Firefox branded versjon på sine Debian plattformer, enten i tillegg til Iceweasel, eller i sin erstatning.

Trinn

Hvordan installere firefox i debian linux. Last ned firefox som pakket arkivet fra mozilla nettsted.
Hvordan installere firefox i debian linux. Last ned firefox som pakket arkivet fra mozilla nettsted.
 1. 1
  Last ned firefox som pakket arkivet fra mozilla nettsted. Pakk ut arkivet i noen mappe der du ønsker å beholde den.
  • Innholdet inneholder filer som firefox, firefox-bin og andre som skal starte nettleseren. Prøv dem. Hvis dette fungerer, er du ferdig. Men ikke få panikk hvis dette mislykkes.
  • Hvis Firefox klager om manglende biblioteket som du ser i mappen sin, prøv eksport LD_LIBRARY_PATH = <mappeeier> hvor du har plassert firefox>. Senere kan du skrive shell script der den første linjen vil være denne eksporten erklæringen og andre - selve kommandoen for å starte Firefox.
  • Firefox kan også klage om noen andre mangler biblioteker. Dette er fordi vi omgå Debian pakkebehandler som ville løse disse mangler avhengigheter.
  • Å få andre mangler biblioteker, kan du prøve å kjøre verktøyet som "Synaptic pakkebehandler" som gir et brukervennlig søk etter navn. Hvis du ikke har brukervennlige manager, installere den med apt-get install synaptic (kjøres som root).
  • Firefox skal starte når du har installert de nødvendige biblioteker den måten.
 2. 2
  Opprett shell script for å starte firefox. Det kan være enkelt script som #! / Bin / sh
  / Opt / firefox / firefox / firefox-bin
 3. 3
  Du kan lage en snarvei til shell script du skrev og bruke den uten problemer. Samtidig bidrar du muligheten til å lansere Iceweasel, hvis det er nødvendig.

Advarsler

 • Ved løsning av manglende avhengigheter manuelt, ta hensyn til de versjonsnummer (ofte Debian bare har en annen versjon av samme bibliotek installert). Ulike versjoner bør eksistere.