Wkuno

Hvordan installere arch linux

Arch Linux er en lettvekt distribusjon av Linux, optimalisert for Intel i686 og x86-64-prosessorer og designet for bruk av erfarne Linux / Unix brukere. Det er samfunnet utviklet og designet for å være lett oppgraderes med sitt pakkesystem. Her er hvordan du installerer den ved hjelp av brukervennlige installasjonsskriptene.

Trinn

Hvordan installere arch linux. Last ned erke installasjon media.
Hvordan installere arch linux. Last ned erke installasjon media.
 1. 1
  Last ned erke installasjon media. Den primære former er bildefiler for CD eller USB-nøkkel tilgjengelig på Arch Linux nettside. Gå til Arch Linux nettside og velge en versjon. Hvis du er usikker på hvilken form for å laste ned, velger Core ISO passer til din prosessor arkitektur (f.eks i686 eller x86).
 2. 2
  Brenne image til CD ved hjelp av din foretrukne CD innspillingen programvare, eller i windows xp, ved å høyreklikke på den. Iso-filen og velge "Copy Image til CD". Alternativt, hvis du lastet ned USB Key versjonen, bruker Bash kommandoen: dd if = sti-til-iso av = / dev / sdX. Alternativt kan du bruke annen programvare for å image USB-stasjonen.
 3. 3
  Sett den klargjorte enhet i datamaskinen du skal installere arch på og start datamaskinen på nytt. Datamaskinen skal starte opp i et menysystem som ligner på den som er vist nedenfor.
 4. 4
  Velg "boot bue live" og vente på at systemet skal automatisk oppdage enhetene og starte opp. Når den er ferdig, vil du kjøre Arch Linux live fra installeringsmediet.
 5. 5
  Logge inn som root og ved å skrive inn root i login prompt. Det krever ikke et passord.
 6. 6
  Kjør installasjonsskriptet ved å skrive / arch / setup. Menyen baserte prosessen er utviklet for enkel bruk, og vil gi nyttig tilbakemelding.
 7. 7
  Bruk piltastene til å markere "select source" og trykk enter. Hvis du valgte Core-installasjon media velger "CD-ROM eller en annen kilde". Velg OK ved ledeteksten. Du vil da bli returnert til hovedmenyen.
 8. 8
  Velg "set clock". Velg riktig tidssone og velg klokkeslett og dato, og velg riktig format. Kontroller at klokkeslettet er riktig og velg retur.
 9. 9
  Velg "forberede harddisken" og foreta de riktige valgene. Hvis du installerer Arch på et rent system eller ikke har tenkt å dual boot med et annet forhåndsdefinert operativsystem, velger du bare "Auto Forbered." Hvis du ønsker å partisjonere harddisken manuelt velge riktig alternativ. Sørg for å sjekke dokumentasjon på partisjonering og formatering Linux-disker.
 10. 10
  Skriv "velg pakker" og se gjennom pakker tilgjengelig, trykke space for å velge det uthevede pakken og enter for å fullføre valget. Basen systemet vil alltid bli installert, for en minimal systemet, velger ingen pakker. For et system med flere grunnleggende verktøy, velg base-devel pakken kategori, eller gå gjennom pakkene og velg de du ønsker individuelt.
 11. 11
  Skriv inn "installere pakker" og vent mens skriptet installerer operativsystemet. Dette kan ta en stund.
 12. 12
  Skriv inn "konfigurere systemet" og gå gjennom alternativene. Hvis du ikke vet hvilken du skal velge, velger standardinnstillingen. Når du kommer til skjermbildet merket "Configuration" med filene som er oppført, gå gjennom hver hvis du ønsker å sjekke eller endre standardinnstillingene innholdet i config filer. Pass på at du angir et root-passord som du vil huske, vil du trenger det for å administrere systemet. Nybegynner brukere kan la resten av konfigurasjonsfiler alene.
 13. 13
  Velg "installere bootloader" og velg din bootloader. Hvis du er usikker på hvilken du skal velge, velger GRUB. På dette punktet, vil du bli bedt om å undersøke bootloader konfigurasjonsfil. Hvis du ikke er dobbelt starter, trenger du ikke å gjøre endringer. Hvis du har en Windows-operativsystem installert, sikre Windows oppføring i filen er ikke kommentert ut ved å fjerne "#" skilt foran hver linje. Hvis du vil at Windows skal være standard, må du endre standard linje. Når du blir bedt om å velge oppstartsenhet å installere bootloader, velger du oppføringen uten et tall på slutten, slik som / dev / sda.
 14. 14
  Avslutte installasjonsprogrammet og skriv "reboot" for å starte systemet på nytt. Vent til datamaskinen for å starte opp i den nye Arch Linux operativsystem. Logge inn som root med passordet du skrev inn og nyte det nye systemet.

Tips

 • Når installasjonen er fullført, vil du ha en minimal system som bruker bare kommandolinjen. Det er mange desktop ledere eller andre vinduet lederprogrammer som kan installeres på systemet ditt. Sjekk Buen nybegynnere guide for hjelp.
 • Hvis du wist til dual boot med Windows, anbefales det at du installerer Windows før Linux.
 • Pass på å fjerne installasjons media etter at du starter.
 • Hvis det oppstår problemer, sjekk Arch install guide.

Advarsler

 • Hvis du velger å manuelt partisjonere harddisken, gjør det med stor forsiktighet. Hvis du prøver å sette opp en dual booting system, kunne noen feil på dette punktet skade eksisterende filsystem eller operativsystem.
 • Sørg for at du velger et root-passord som er både minneverdig og trygt. Hvis du glemmer det, vil du ikke være i stand til å skikkelig administrere systemet. Aldri oppgi ditt root passord - det er nøkkelen til systemet.

Ting du trenger

 • En blank CD-ROM eller USB-nøkkel
 • En Arch Linux bilde
 • En datamaskin med ledig område på en harddisk.