Wkuno

Hvordan frø en torrent

Dele filer med bittorrent-nettverk er et populært valg for peer to peer (P2P) deling. Faktisk, siden 2006, har bittorrent networking vært det mest populære valget for fildeling i form av total båndbredde brukt. Komme i gang med torrent deling er en relativt enkel prosess, og ved å lære noen viktige skritt, kan du være en verdsatt peer i noen bittorrent samfunnet. Lære å frø en torrent er en viktig del av denne prosessen.

Trinn

Hvordan frø en torrent. Last ned og installer en bittorrent klient.
Hvordan frø en torrent. Last ned og installer en bittorrent klient.
 1. 1
  Last ned og installer en bittorrent klient. Dette er et stykke programvare som håndterer torrent deling prosessen for deg. Det er mange klienter tilgjengelig for gratis nedlasting på internett, søke etter og lese anmeldelser for noen av dem å finne ut hvilken som er riktig for deg. Noen av de mest populære bittorrent klienter er Tixati, uTorrent, Vuze, Ares, og Transmission.
 2. 2
  Søke etter bestemte torrent der du er interessert. Dette kan gjøres enkelt ved hjelp av en bittorrent søkemotor. Det er flere av disse på internett, og de er spesielt utformet for å finne brukere med torrent-filen du leter etter. Populære torrent søkemotorer er The Pirate Bay og Isohunt. Du kan også ha litt flaks søker etter en torrent på en vanlig søkemotor.
 3. 3
  Last ned ønsket. Torrent fil. En fil med ". Torrent" forlengelse er rett og slett en tekstfil som fungerer som en peker til den virkelige filen der du er interessert. Når filen er der du vil den skal være på harddisken, ikke flytte den igjen (ellers vil torrent klient har problemer med å finne den).
 4. 4
  Åpne. Torrent-filen til din bittorrent klient. Dette er vanligvis oppnås ved å dobbeltklikke på filen. Den bittorrent klient vil automatisk søke på Internett for brukere som har det eksakte torrent. Den vil så koble deg til disse brukerne, og begynne å laste ned og sette sammen filen.
 5. 5
  Sjekk hvor mange brukere du henter filen fra. Din bittorrent klient vil merke brukere som enten "mottakere / peers" eller "Varslere". Mottakere er brukere som bare har deler av filen, og delere er brukere som har hele filen. Jo flere brukere du er koblet til, jo raskere nedlasting vil bli.
  • Når du har lastet ned filen, la bittorrent klient kjører. Dette er hvordan du seedet torrents, og dette trinnet er avgjørende for helsen til fildeling samfunnet. Ved å la programvaren åpen, er du tillater andre brukere til å laste ned biter av filen fra deg ("seeding").
  • Det er viktig at du laster opp minst filens størrelse med data, for eksempel, hvis du laster ned en 300 MB fil, må du frø til andre brukere har lastet ned 300 MB igjen av denne filen fra deg.
  • Forholdet mellom nedlasting til opplasting at du er nøye fulgt av Bit Torrent programvare, og at forholdet avgjør hvor fort du har lov til å laste ned. Hvis du bare laste ned filer og deretter umiddelbart lukker programvaren, vil nedlastingshastigheten lider fordi du ikke gjør din del for fildeling samfunnet.
 6. 6
  Slett. Torrent fil fra harddisken. Dette trinnet er valgfritt. Du kan fortsette å frø filen så lenge du vil (og dette vil etablere en veldig god ratio), men når opplastingen å laste ned ratio for at filen er ca 3 til 1, kan du trygt slette. Torrent-filen for å redusere rot.

Tips

 • Det er en god idé å sjekke beskrivelsene av torrent-filer på søkemotoren resultater for notater om korrupte eller dummy filer. Brukere av Bit Torrent samfunn er generelt nyttig når det gjelder å unngå slike filer.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på at ved å laste ned filer (for eksempel filmer eller sanger) som du ikke allerede eier, er du sannsynligvis bryter opphavsretten. Det er en svært reell risiko for søksmål for brukere gjør dette.

Ting du trenger

 • Bit Torrent-klient