Wkuno

Hvordan filtrere vuvuzela støy

Når du er lei av VM sending som en kakofoni av vuvuzelaene, er det en lettelse å vite at du kan tone det ned. Her er noen måter å drukne ut drone.

Trinn

Hvordan filtrere vuvuzela støy. Juster maskinvare innstillinger for equalizer din.
Hvordan filtrere vuvuzela støy. Juster maskinvare innstillinger for equalizer din.

Equalizer (EQ) alternativ (TV eller stereo)

Fordelen med dette alternativet til tross for å måtte fikle litt mer er at du ikke trenger en datamaskin. Du kan utføre denne reparasjonen rett på.

 1. 1
  Finn equalizer. Enten bruke equalizer på stereoanlegget hvis du bruker det til å lytte med, eller en på TV-en din, hvis den har en. Hvis det er nødvendig, les bruksanvisningen som følger med stereo eller TV for instruksjoner om hvordan du justerer equalizer-innstillinger.
 2. 2
  Juster maskinvare innstillinger for equalizer din. Det anbefales å slå frekvensen ned så lavt som utstyret kan gå, prøv å senke lydnivået for den frekvensene 235 Hz og 465 Hz med ca 40 desibel. Den drone lyden skal bli betydelig redusert eller til og med fjernet.
 3. 3
  Fortsette å justere de forskjellige frekvenser til du er komfortabel med lyden. Gitt at alle TV-apparater forskjellig, bare du vil være den ultimate dommer over hva som fungerer best her. Ting å vurdere omfatter:
  • Lydnivået av kommentatorer 'stemmene;
  • Evne til å nyte resten av atmosfæren, og
  • Nivået av komfort for alle personer å se hjemme.

Juster diskant eller høyttalere (TV eller stereo)

 1. 1
  Hvis du ikke finner en equalizer på din TV eller stereo, eller bare ikke kan bli plaget fikle med det, prøv å bruke din TV diskant lyd kontroll. Finn diskant kontroll, og slå diskant lyden ned så langt det er mulig. Å gjøre dette bør redusere vuvuzela lyd nok til å være utholdelig.
 2. 2
  Prøv å justere høyttalerne hvis du har en. Prøv å redusere volumet på høyttaleren som bringer ut i mengden støy og øke volumet av den med kommentator stemmer. Holde justere til du får den rette balansen.

Enkel fri programvare alternativ (dataassistert)

Med dette alternativet, må du bruke datamaskin koblet opp til lyden av TVen. Fordelen med dette alternativet er at programvaren vil gjøre alt for å fikle for deg. De eneste justeringer som du trenger å gjøre er avhengig av alder og hastigheten på datamaskinen din.

 1. 1
  Gå til den nasjonale instrumenter nettstedet. Last ned gratis programvare Det er en Windows og Mac versjon tilgjengelig, velge hvilken som passer dine behov.
 2. 2
  Installere programvaren. Hvis du ikke har LabView Run-Time-motoren, må du installere dette også (det er gratis).
 3. 3
  Sett datamaskinen i lydsignalet flyt av TV-en.
  • Hvis TV-apparatet har en lydutgang, må du koble lydkortet linje i dette uttaket. Koble lydkortet utgang til dine vanlige lytter enheter (for eksempel høyttalere eller hodetelefoner).
 4. 4
  Lytt og se om det høres bedre. Hvis fortsatt nødvendig, justere frekvensen på datamaskinen. Hvor mye og om du trenger å justere vil avhenge av hastigheten på datamaskinen din.

Tips

 • Dempe den. Se i fred!
 • De vuvuzelaene kan pumpe ut så mye en 131 desibel.
 • Angivelig hornet "droner" (er på sitt mest irriterende) på 233Hz.

Advarsler

 • Ikke alle TVer har en innebygd equalizer. Hvis du ikke finner en, kan du prøve en av de andre metodene i stedet.

Ting du trenger

 • Datamaskin for første alternativet
 • TV eller stereo for begge alternativer
 • Høyttalere eller hodetelefoner