Wkuno

Hvordan fikse en ripete videospill

Tenk deg dette: Du ønsker å spille din favoritt video spillet så du hente den fra etuiet og legge den inn i spillet system. Men vent. Hva er dette? Du får en feilmelding fylle skjermen i stedet for den forventede spillet. Du raskt piske den ut av systemet for å finne et grusomt scratch nedover ryggen. Aaah! Du er nede i en bekk. Men før du løper til butikken for å kjøpe en ny kopi, kan du prøve noen av disse trinnene.

Trinn

Hvordan fikse en ripete videospill. Kontroller at platen ikke har noen store riper.
Hvordan fikse en ripete videospill. Kontroller at platen ikke har noen store riper.

Metode en: rengjøring med vaskemiddel

 1. 1
  Kontroller at platen ikke har noen store riper. En video game cd med store riper vil trolig måtte være profesjonelt dukket, betyr det mest sannsynlig ikke kan fikses hjemme.
 2. 2
  Påfør en liten mengde vann og oppvaskmiddel til disken (e).
 3. 3
  Med lunkent en myk, mikrofiber klut til å tørke av platen ren fra midten og utover, ikke i et sirkulært mønster.
  • Tørke i et sirkulært mønster vil skape aksial (roterende) riper, som er langt mer et problem enn radial riper.
 4. 4
  Skyll godt for å fjerne rester av rengjøringsmiddel og skitt. rist av overflødig vann, og tørk med en myk, lofri klut.
 5. 5
  Sett den tilbake i spillet konsollen og se om det fungerte.

Metode to: rengjøring med rensevæske

 1. 1
  Påfør en liten mengde rubbing alkohol på data-siden av videospill CD.
 2. 2
  Ved hjelp av ytre (aksial) rapper, rengjøre CD med en myk, mikrofiberklut. Bare tørker du CDen et par ganger, og forsiktig på det.
 3. 3
  Tillate overskytende rubbing alkohol for å fordampe naturlig. Rubbing alkohol fordamper raskt, noe som gjør det til en god renere.
 4. 4
  Prøv CD i din spillkonsoll. Hvis denne strategien ikke fungerer, gå videre til noen av de metodene som er beskrevet nedenfor.

Metode tre: polering med tannkrem

 1. 1
  Sette en skvett av tannkrem på størrelse med en blyant viskelær på din video game disc.
  • Sørg for å velge en tannkrem som faktisk er et slipemiddel, som føles gritty mellom fingrene eller når det er i munnen. En naturlig, chunkier tannkrem vil fungere best.
 2. 2
  Fukt fingeren og tørk forsiktig tannkrem inn ripete området ved hjelp av en rett, ytre bevegelse. Ikke gni tannkrem i sirkler, det vil bare skape flere riper som er vanskeligere for konsollen til å lese.
 3. 3
  Etter omtrent et minutt av rubbing, forsiktig vaske tannkrem av video game disc.
 4. 4
  Inspiser for riper. Hvis scratch ser helt polert bort, prøve å sette den i konsollen og spille det. Hvis det fortsatt ser riper, må du kanskje forsiktig polere den flere ganger før de riper er helt borte.
  • Over gjentatte polishings, vil scratch begynner å ligne mer på en skygge. Når du fikk det til denne tilstanden, du er god.

Metode fire: polering med voks eller gelé

 1. 1
  Gni en petroleum gelé som vaselin over data siden av CD. Prøv denne metoden kun etter at andre metoder har mislyktes.
 2. 2
  Tørk bort vaselin med et papirhåndkle med rette, ytre (aksial) rapper. Igjen, ikke gni i sirkler.
  • Følg produsentens instruksjoner for rengjøring. Noen voks eller gelé trenger å tørke litt før de blir fjernet med et papirhåndkle eller klut.
  • Sørg for at du får av enhver og alle voks / gele før du plasserer CDen tilbake i konsollen. Du ønsker ikke innsiden av konsollen for å være alt klissete.
 3. 3
  Prøv å spille spillet i konsollen. Gjenta om nødvendig.

Metode fem: profesjonell hjelp

 1. 1
  Spør nærheten videobutikker hvis de kan avslag disken. Profesjonell resurfacing koster vanligvis rundt 5€ per plate, men 5€ er bedre enn å tilbringe en annen 45€ for en ny plate.
 2. 2
  Se til å kjøpe en automatisert skip fixer. The Game Doctor er en god modell man å se nærmere på.
  • Følg instruksjonene på auto-skip fixer.
  • Etter bruk av fixer, plasserer spillet til konsollen.
  • Hvis den fremdeles viser en feil, vurdere å returnere spillet til butikken.

Tips

 • Prøv et annet spill for å være sikker på at problemet egentlig er spillet og ikke konsollen før du får et annet eksemplar av spillet.
 • Prøv å bruke isopropanol det renser dype riper.
 • Husk, det er lovlig i Europa til å bruke et spill som ble kopiert fra en ISO-image fra Internett så lenge du har det opprinnelige spillet.
 • Rengjør innsiden av konsollen (hvor du plasserer disken). Jeg vil foreslå å ta en lett fuktig klut (en av de fine kluter fra FYE med vann på det er greit eller enda en skjorte sørge for at det ikke har like små biter av materiale den må være flat) og tørk innsiden området av konsollen å sørge for at det er fritt for støv.
 • Hvis platen har klistremerker på den, kan du fortsatt rense den. Bare bruk en svært fuktig klut ta vare bare for å få data (blanke) side våt, både for rengjøring og skylling.
 • Få Windex og en myk klut og tørk den.

Advarsler

 • IKKE BRUK en soaking våt klut på innsiden av konsollen! Du vil kortslutte den ut og ikke bare må du få en annen kopi av spillet, men en ny konsoll også.
 • Ingen av disse trinnene vil fungere hvis det er en dyp ripe i disken. Hvis du bare merke til scratch nå, eller det bare nådd et punkt der konsollen ikke vil lese disken da disse trinnene skal fungere fint.

Ting du trenger

 • Fin klut
 • Auto-hopp fixer hvis trinnene ikke fungerte