Wkuno

Hvordan endre størrelsen på et JPEG

Hvis du har prøvd å sende et stort antall JPEG-bilder via e-post eller laste dem opp til en online fotoalbum, har du sikkert lagt merke til at de store størrelsene på disse filene kan forårsake problemer med e-poster som er for store til å sende og filer som tar lang tid å laste opp. Heldigvis finnes det mange måter å endre størrelsen på et JPEG og gjøre det til en mer håndterlig størrelse. Du kan bruke Microsoft Windows XPs innebygde bilde resizer, en uavhengig software redigering program, eller en gratis online foto resizing nettsted for å endre størrelsen på en JPEG.

Trinn

Hvordan endre størrelsen på et JPEG. Velg bildet du vil skalere.
Hvordan endre størrelsen på et JPEG. Velg bildet du vil skalere.

Windows XP

 1. 1
  Velg bildet du vil skalere. La musen i posisjon over bildets filnavn og trykk deretter på høyre knapp på musen. Velg "Resize Pictures" fra valgene som vises på hurtigmenyen.
 2. 2
  Velg "liten", "medium", "stor" eller "håndholdt pc" fra de tilgjengelige alternativene som vises i vinduet. Klikk "OK".
 3. 3
  Klikk på "Avansert" fanen hvis du ønsker å velge et bestemt sett av dimensjoner for det justerte JPEG-bilder. Innenfor den avanserte skjermen, kan du manuelt angi målene du ønsker bildet, og trykke "OK".

Uavhengig bildebehandlingsprogram

 1. 1
  Start programmet og åpne bildet du vil redigere.
 2. 2
  Finn "menyen" for å redigere bildets størrelse. Avgjør om du vil endre størrelsen på JPEG-bilde av "Pixel Dimensions" eller "Dokument størrelse." Velg "Pixel Dimensions" hvis du ønsker å laste opp bildet til web eller e det; redigere med "Document Size" hvis du ønsker å skrive ut bildet.
 3. 3
  Sjekk de "proporsjoner" eller "keep aspect ratio" boksen og redigere ett av tallene i en dimensjon boksen slik bildet er den størrelsen du vil den skal være. Det andre nummeret, vil endres automatisk for å beholde størrelsesforholdet på bildet.
 4. 4
  Velg "ok" og deretter "lagre som". Skriv inn et navn for den nylig endret JPEG foto og klikk "OK."

Gratis online foto resizing nettside

 1. 1
  Bruk en søkemotor for å søke etter gratis foto resizing nettsteder. Velg en og klikk på den.
 2. 2
  Finn "Browse"-knappen på nettsiden. Klikk på denne for å bla gjennom datamaskinen og bøtelegge JPEG-bilde du ønsker å endre størrelsen. Klikk på aktuelt bilde og trykk "OK".
 3. 3
  Fyll ut de andre alternativene som tilbys av nettstedet. Det kan være en rullegardinmeny eller knapper som du kan sjekke og fjerne merket for å velge hvor mye du ønsker å redusere størrelsen på fotografiet eller hva du vil at bredden og høyden til å være. Gjør dine valg.
 4. 4
  Lagre den nylig endret JPEG bilde.

Tips

 • Hold alltid en kopi av den opprinnelige når du endrer størrelse JPEG-bilder. Lagre den nylig endret bildet som en annen fil navn i stedet for å holde samme navn og lagre over den opprinnelige.

Advarsler

 • Du vil ofre mye kvalitet hvis du prøver å endre størrelsen på et bilde til en større størrelse. Det er best å bare endre størrelsen på et PJEG bilde mindre. Når du prøver å lage et bilde større, strekke deg pikslene, og bildet vises uskarpt og lav kvalitet.