Wkuno

Hvordan du sletter infiserte datafiler

Infiserte filer kan bli en smerte, noen ganger kan du finne infiserte filer kan ikke slettes. Denne enkle metoden vil vise deg hvordan du kan omgå beskyttelsen av delete.

Trinn

Hvordan du sletter infiserte datafiler. Tilbake opp så mye av viktige data som mulig før du endrer noen filer på datamaskinen din.
Hvordan du sletter infiserte datafiler. Tilbake opp så mye av viktige data som mulig før du endrer noen filer på datamaskinen din.
 1. 1
  Tilbake opp så mye av viktige data som mulig før du endrer noen filer på datamaskinen din. Se Advarsler og tips.
 2. 2
  Skanne datamaskinen med flere antivirus og anti-spyware-programmer. Se Beslektede Googles.
 3. 3
  Skriv ned alle filnavn som ikke kan slettes av antivirus / antispyware-programmer.
 4. 4
  Starte opp i sikker modus.
  • Start datamaskinen på nytt.
  • Mens maskinen starter opp trykker du F8 (du må kanskje raskt trykke F8 hvis datamaskinen er rask).
 5. 5
  Logg deg på som administrator av datamaskinen.
 6. 6
  For å sikre at Systemgjenoppretting ikke har utilsiktet lagret en infisert fil, deaktivere den deretter skanne datamaskinen. Bare gjøre dette hvis du er 100% sikker på at du ikke skal bruke systemgjenoppretting i dette øyeblikk.
 7. 7
  Søk etter en kjent infisert fil. Skriv inn navnet på filen i Filnavn-boksen og ikke begrense søket etter dato, tid eller størrelse. Hvis ingen resultater viser, søk etter navnet i "inneholder teksten" søkefeltet. Dette kan ta opp flere filer, ikke alle som er smittet. For å avgjøre hva som er riktig fil, må du vite hvilke formål den filen fungerer, er det et register fil? (Advarsel!), kan det også hjelpe å besøke nettsiden (virus / spyware database) av antivirus / antispyware-programmer som du fant filen med hvis noen. Mye av tiden det er mer oppdatert informasjon om hvordan man skal håndtere den infiserte filen.
 8. 8
  Velg den infiserte filen når du har logget deg på og hold Shift og trykk på slettetasten (dette omgår papirkurven og fullstendig fjerner det).
 9. 9
  Re-aktivere systemgjenoppretting hvis det ikke er sannsynlig at maskinen vil mislykkes på noen måte (miste data for forekomst eller at filen du slettet var en falsk positiv eller register fil).

Tips

 • Omstart i sikkermodus utgangspunktet har kjørt maskinen det minste av programvare. Det gjør skanne datamaskinen mer effektivt som skanningsprogramvaren fritt kan skanne disken uten noen programmer modifisere filer i mellomtiden.

Advarsler

 • Vær svært forsiktig med å slette enkelte filer, spesielt register filer som de er vanligvis kritisk til datamaskinens arbeid.
 • Hvis du sletter filer som kreves av visse programmer så programmet ikke fungerer lenger.
 • Hvis du sletter operativsystemer filer så kan det hende du må installere det gjeldende operativsystemet.
 • Sørg for at du vet at filen er infisert før du sletter den.