Wkuno

Hvordan du rengjør et tastatur

Tastaturer kan bli skitne etter perioder med utvidet bruk, spesielt hvis brukerne ofte spiser eller røykes i nærheten av datamaskinen. Hvis et tastatur blir skitten nok, kan ytelsen påvirkes. Vanlige problemer døde eller stakk nøkler og gjentatte tegn løpet skrive. Merk at demontering tastaturet som beskrevet nedenfor kan ugyldiggjøre garantien.

Trinn

Hvordan du rengjør et tastatur. Slå av datamaskinen og koble fra tastaturet kontakten før rengjøring prosedyren.
Hvordan du rengjør et tastatur. Slå av datamaskinen og koble fra tastaturet kontakten før rengjøring prosedyren.

Generell rengjøring

 1. 1
  Slå av datamaskinen og koble fra tastaturet kontakten før rengjøring prosedyren. Ikke ta ut eller koble til et tastatur mens maskinen er i gang. Dette kan skade maskinen hvis du har en ikke-USB-basert tastatur. Demontering av tastaturet mens datamaskinen kjører er trygt når tastaturet er koblet til datamaskinen via USB.
 2. 2
  For en rask rengjøring, snu tastaturet opp ned og bruke en boks med trykkluft til å blåse ut noen fremmedlegemer. Pass på å gjøre dette på et sted hvor fallende gjenstander kan renses opp lett. Snu tastaturet opp ned og trykk på den et par ganger. Du bør se litt av smuss faller ut. Endre vinkel og trykke hardere for å gjøre det meste av det kommer ut.
 3. 3
  Rengjør sidene av tastene med en bomullsdott dyppet i isopropyl alkohol.
 4. 4
  For en mer grundig rengjøring, fjerne alle tastene. Gjør dette ved å lirke opp hver tast med en liten skrutrekker eller et lignende spak. Når tastene er fjernet, blåse ut eventuelle rester med trykkluft. Med en fuktig (men ikke våt) klut lett vattpinne alle overflater. Ikke la noen form for væske å gå inn i tastaturet.
 5. 5
  Rengjør de enkelte tastene og plassere dem tilbake i tastaturet.

Utilsiktet søl

 1. 1
  Umiddelbart koble fra tastaturet eller slå av datamaskinen.
 2. 2
  Snu tastaturet opp ned og riste.
 3. 3
  Tørk så mye som mulig med en klut mens tastaturet fremdeles er slått opp ned.
 4. 4
  La det stå opp ned så lenge som mulig (i det minste over natten).
  • Hvis tilgjengelig, dekke bunnen av en stor nok lufttett inneholdende med ris, satt i opp-ned-tastatur og dekke den med så mye ris som mulig.

Alternativ metode

 1. Slå av maskinen og koble fra tastaturet.
 2. Snu tastaturet opp ned og fjerne alle skruene.
 3. Løft den øverste halvdelen av tastaturet (Den med tastene på det) av og legg den nederste halvdelen til den ene siden.
  • Det kan være noen klipp på tastaturet, også, se etter skruer gjemt under etiketter.
 4. Slå den øverste halvdelen rundt slik at du kan se ryggen av nøklene, klem tappene på hver tast for å fjerne den, vil space-bar har en metall stang, kan dette være en smerte å montere, men er ikke umulig.
 5. Fyll en bolle med varmt såpevann (zalo fungerer bra)
 6. Dumpe nøklene i bollen og skrubb med en børste.
 7. Fjern nøklene og la tørke eller tørke med en hårføner.
 8. Sett den tomme øverste halvdelen av tastaturet i bollen og finpuss før ren.
 9. Når alt er tørt, settes tastaturet.
 10. Trykk på begge halvdelene av tastaturet godt sammen, hvis du savner klippene i midten nøklene vil ikke nå de kretser, og vil ikke dukke opp.
 11. Plugg inn tastaturet, slå på PCen, nyt!

Videre alternativ metode

 1. Koble tastaturet fra datamaskinen.
 2. Skaff en smør kniv, en j-klut og noen all-purpose renere.
 3. Pakk bladet på smør kniv i j-klut, sikre kluten er så stramt som mulig. (Avhengig av kniven, kan det ganske enkelt ønsker å bare plassere knivbladet i sentrum av duken og trekke hjørnene tilbake, og skaper en ett-lags tykt dekke av over kniven)
 4. Bløtlegg tekstiltrekk kniv i all-purpose renere.
 5. Ved hjelp av betydelig kraft, legg kniven mellom de skitne fuger på tastaturet. Skrap og skrape med den stive kniveggen for å fjerne vanskelige biter.
 6. Etter fem minutter av rengjøring, ta av j-klut fra kniv, suge og vri. Re-suge i all-formål renere og på nytt til bladet.
 7. Gjenta til tastaturet er ren. Vær forsiktig for å unngå utsatt elektroniske kretser når skraping hvis du bruker et billigere tastatur.

Tips

 • Du kan fjerne alle tastene på tastaturet, legg dem i en liten lukket pose (som for sokker) og vask dem med klærne i vaskemaskinen. Rengjør tastaturet skjelettet med støvsuger og en våt fille.
 • Tastene på en bærbar PC kan være vanskelig å erstatte, spesielt nøkler som mellomromstasten og Enter-tasten, som har en egen støtte under dem som trenger å bli installert sammen med nøkkelen. Dessuten kan fjerne bærbare tastene skade dem, og de kan brekke eller bli umulig å erstatte.
 • Vurdere å forlate plassen bar på plass. Det er den vanskeligste å komme tilbake på og enkleste å bryte.
 • Eller bare ta et bilde av tastaturet med det digitale kameraet før du begynner å trekke nøklene av.
 • Laptop tastatur er litt annerledes. Det er vanligvis ikke nødvendig å fjerne nøkler fra en bærbar PC for å rengjøre den. Isopropylalkohol og Q-tips eller komprimert luft er ofte tilstrekkelig.
 • Hvis noe går galt eller er i tvil, kan du bruke ris i en lufttett beholder til å absorbere fuktighet. Rice er svært absorberende og kan trekke i nesten alle fukt hvis det er nok ris og ingen ny fuktighet er lagt til.
 • Noen mennesker faktisk vaske tastaturet i oppvaskmaskinen. Ikke forsøk å rengjøre et tastatur på den måten med mindre du er villig til å risikere å miste tastaturet. Hvis du setter et tastatur gjennom oppvaskmaskinen, gjør at tastaturet er helt tørt før du bruker den. Dette bør absolutt unngås med trådløse tastaturer.
 • Hvis du glemmer hvilken rekkefølge tastene på tastaturet gå, bare starte opp datamaskinen. På Windows, gå til Start> Alle programmer> Tilbehør> Tilgjengelighet> On Screen Keyboard. På en Mac, kan du gå til Apple-menyen> System Preferences> International> Input Menu, sjekk Keyboard Viewer, åpne menyen med flagget i øverste høyre, og velg Vis Keyboard Viewer. Dette vil gi deg et tastatur på skjermen, som du kan ganske enkelt kopiere rekkefølgen av bokstaver / tall / tegn av.
 • Et alternativ til komprimert luft, er å bruke en elektrisk hårtørker med blåseren på høy. Spiller det liten rolle om varmen er på eller av. Det er flott for støvtørking, også.

Advarsler

 • Ikke inhalere innholdet i den komprimerte luft. Selv om det er trygt å bruke i et ventilert område, de konsentrerte innholdet er giftig og kan skade eller drepe deg.
 • Hvis du ta ut nøkkelen, holde dem borte fra små barn eller kjæledyr. Løse taster posere som en kvelningsfare.
 • Ved sprøyting komprimert luft, ikke snu boksen opp ned. Dette kan føre til flytende drivstoff til å sprøyte inn i tastaturet og skade den. Sørg også for å bruke trykkluft i et godt ventilert område.
 • Hvis ris brukes til å absorbere fuktighet, husk å sørge for at ingen små korn har jobbet seg inn nøklene og sjekker om noen noen tørkede stoffer har stått (som tørket sirup fra sukkerholdige drikker, kaffegrut eller noe annet som var i væskesøl ).

Kilder