Wkuno

Hvordan du bruker telefonen

De fleste av oss bruker telefonen på en daglig basis, men vi kan ikke alltid gjøre det på den anbefalte måten. Her er noen nyttige skritt for bedre telefon opplevelser.

Trinn

Hvordan du bruker telefonen. Dempe eller slå av TV før du prøver å bruke telefonen.
Hvordan du bruker telefonen. Dempe eller slå av TV før du prøver å bruke telefonen.
 1. 1
  Dempe eller slå av TV før du prøver å bruke telefonen.
 2. 2
  Alltid si "hei." Ikke si noe annet, med mindre du allerede vet hvem som ringer. Vitser, personlige hilsener, eller tilfeldige ord kan off-putting til ukjente innringere.
 3. 3
  Bruk en godkjent bedriftshelsetjeneste hilsen når du svarer på en bedrift samtale. Ikke bare si "Hei", som noen innringere vil vurdere dette uprofesjonelt.
 4. 4
  La linjen skal ringe minst fem ganger før du henger opp. Dette gir den andre parten nok tid til å fullføre (eller avbryte) hva de kan gjøre og komme til telefonen. Hvis du ringte bare for å prate, henge opp på fem ringer, ellers kan det bli belastende for den andre parten.
 5. 5
  Hvis det er mulig, spør noen du ringe hvis det er et godt tidspunkt å være ringer. Ikke bare lansere i en monolog uten å sjekke for å se om den andre personen er opptatt.
 6. 6
  Sørg for å angi formålet med samtalen tidlig i samtalen, og takke den andre personen før du fullfører samtalen.
 7. 7
  Vær tålmodig og lytte til den som ringer nøye.
 8. 8
  Ferdige.

Tips

 • Hvis en person ikke svarer etter fem ringer, anta at de snakker på telefonen til en annen som ringer via samtale venter. Overflødig ringing er irriterende når du prøver å snakke med en annen person.
 • Ha en penn og papir hendig, eller være klar ved tastaturet for å skrive ned eller skrive noen adresser, telefonnumre, datoer eller andre viktige fakta som kan bli diskutert under samtalen.
 • Smiler mens du snakker. Dette har en dokumentert positiv effekt på samtalen.

Advarsler

 • Sørg for at bakgrunnsstøy er holdt på et minimum under samtalen - inkludert musikk, TV, kjæledyr og barn.
 • Ikke tygg tyggegummi, spise mat, drikke eller gå på do mens på telefonen.
 • Vær oppmerksom på at hvis den andre personen sier, "Vel, jeg vil bedre la deg gå", dette er koden for "Du snakker for mye og jeg må henge opp!"
 • Ikke kast telefon, slipp den, eller la den komme ut av stilling og falle til gulvet - støy kan være svært uhøflig å personen i den andre enden.
 • Ikke bruk telefonen for krenkende formål. Trakasserende andre med obskøne eller prank telefonsamtaler er ikke hensiktsmessig, og det kan være ulovlig.