Wkuno

Hvordan dele en itunes med to eller flere iPoder

Hver av dere har en iPod Shuffle. Du er en gift par, eller du er en mor og sønn, eller du er bror og søster, dele en datamaskin og en iTunes. Hvordan kan dere alle sameksistere i harmoni med dine individuelle iPoder? Det er flere måter å gjøre det:

Trinn

Hvordan dele en itunes med to eller flere iPoder. Lage en individuell brukerprofil for hver person med en ipod.
Hvordan dele en itunes med to eller flere iPoder. Lage en individuell brukerprofil for hver person med en ipod.

Opprett flere datasystem brukere

 1. 1
  Lage en individuell brukerprofil for hver person med en ipod. Velg dette alternativet hvis du har svært forskjellige musikalske smak og ønsker å holde musikkbibliotekene separat.
   • Mac OS X-brukere:
 2. 2
  Lag en ny bruker ved å velge Systemvalg fra Apple-menyen, velge brukere fra Vis-menyen, og deretter klikke ny bruker.
 3. 3
  Rediger brukerens informasjon. Du kan gi en bruker administratorrettigheter eller ikke, eller passordbeskytte hvis du ønsker det.
 4. 4
  Velg logg fra visningen menyen.
 5. 5
  Klikk på login-vinduet fanen og sørge for at "automatisk logge inn" ikke er merket. Merk: Automatisk pålogging kan aktiveres, men for at andre brukere å logge inn, må brukeren blir automatisk logget inn ved oppstart velger du Logg av fra Apple menyen for å få opp innloggingsbildet. Automatisk pålogging vil også tillate enhver bruker å ha tilgang til denne brukerens dokumenter.
 6. 6
  Åpne iTunes.
 7. 7
  Fra itunes edit menyen, velge preferanser.
 8. 8
  Klikk på Avansert.
 9. 9
  Markeringen for «kopiere filer til iTunes Music-mappen når du legger til i biblioteket fil" alternativet.
 10. 10
  Klikk på OK.
 11. 11
  Fra filmenyen velger du Legg til fil i biblioteket. Merk: Windows-brukere kan også velge Legg til mappe i bibliotek for å legge til en mappe med sanger.
 12. 12
  Navigere i å legge til filer i biblioteket vinduet til stedet der den andre brukerens musikk er lagret (iTunes Music-mappen i tilfellet ovenfor).
 13. 13
  Klikk åpne.
   • Windows-brukere:

Du må ha en datamaskin administratorkonto for å legge til en ny bruker til datamaskinen.

 1. 1
  Åpne brukerkontoer i kontrollpanelet.
 2. 2
  Under Velg en oppgave klikker du opprette en ny konto.
 3. 3
  Skriv inn et navn for den nye brukerkontoen, og klikk på Neste.
 4. 4
  Klikk enten administrator eller begrenset, avhengig av hvilken type konto du ønsker å gi den nye brukeren, og klikk deretter Opprett konto. Hvis du ser en konto kalt eieren, endre navn på den kontoen med en brukers navn. Eieren kontoen er standard konto som opprettes når det ikke finnes andre brukere utpekt, og det har administratorrettigheter
  • Den første brukeren du legger til datamaskinen må tilordnes datamaskinen administrator konto.
 5. 5
  Følg fremgangsmåten for Mac-brukere med itunes ovenfor.

Bruk individualiserte spillelister

 1. 1
  Lag din spilleliste enten velge fil / ny spilleliste, eller klikk på +-knappen nederst til venstre navigasjonsfeltet hvor biblioteket og spillelister info er. Dette vil skape en ny, tom spilleliste.
 2. 2
  Name it Johns låter (eller hva, bare identifisere den som din egen).
 3. 3
  Dra alle sangene du vil være oppdatert til iPod inn i denne spillelisten. Klikk og dra er den enkleste metoden, bare dra dem rett inn på spillelisten.
  • For å velge flere sanger, holder du Kommando-tasten eller Skift-tasten og klikk (Windows: hold Ctrl-tasten eller Shift-tasten og klikk).
 4. 4
  Still dine ipod alternativer for å oppdatere bare utvalgte spillelister. Hver gang du kobler iPod, vil iTunes synkroniserer du bare til listene du har valgt.
  • Merk: iTunes for Windows støtter ikke ha flere iPods tilkoblet samtidig. Du må koble dem en om gangen.

Opprett flere iTunes-brukere

 1. 1
  • Mac-brukere: Mens åpne iTunes, holder du nede Tilvalg-tasten.
  • Windows-brukere: Mens åpne iTunes, hold nede Skift-tasten.
 2. 2
  Klikk skape bibliotek når dialogboksen åpnes.
 3. 3
  Navngi og lagre nye biblioteket filen. Nå når du åpner den, åpnes iTunes med den splitter nye bibliotek-fil.
 4. 4
  Klikk på iTunes preferanser.
 5. 5
  Klikk på fanen Avansert.
 6. 6
  De-velge kopiere filer til iTunes Music-mappen når du legger til i biblioteket boksen (hvis den har en sjekk i boksen), og klikk OK. Dette vil holde iTunes fra å holde mer enn én kopi av musikken på datamaskinen din og spare mye plass senere.
 7. 7
  Legg sangene eller videoene du vil på din iPod til itunes. Den enkleste måten er ved å dra mappen som inneholder mediefiler rett på den viktigste Library Window i iTunes. Du vil se alle sakene som kommer inn når du ser på linjen øverst i iTunes-vinduet.
 8. 8
  Koble ipod og synkronisere opp når du har iTunes-biblioteket satt opp som du vil. Når synkroniseringen er fullført, mate ut iPod og Avslutt iTunes.
  • Mac-brukere: Hold nede Tilvalg-tasten mens du åpner iTunes.
  • Windows-brukere: Hold nede Skift-tasten mens du åpner iTunes.
 9. 9
  Klikk velge bibliotek.
 10. 10
  Velg ditt opprinnelige itunes biblioteket og klikk på Velg (Mac-brukere) eller åpne (Windows-brukere). Nå vil du se at du klarer å bytte mellom brukere i iTunes-biblioteket.

Tips

 • Hvis du har både Windows og Mac OSX, sørg for å avgjøre hvilken datamaskin du vil koble din iPod til - hvis du bestemmer deg for å bytte senere, må du innse at den nye datamaskinen skal tørke din iPod. IPod må formateres for det ene eller det andre, og hvis du endrer senere, må du re-laste det (som betyr at du må overføre iTunes-biblioteket til en ny datamaskin før det).
 • De viktigste fordelene med å velge en av disse alternativene er:
  • For å bevare dine egne spillelister uten å måtte bla gjennom partneren din eller den andre brukerens
  • Å ha kun din egen musikk for å bla gjennom, uten å ha en masse andres i biblioteket (og bonus her er at hvis du deler med ungen eller andre yngre lytter, vil han / hun ikke har tilgang til dine sanger som kan ha eksplisitt innhold som er greit for deg, men ikke ungen)
  • For å holde installasjon av programmer til et minimum, og dermed spare plass og prosessorkraft (én installasjon av iTunes, mange brukere)
  • Slik at hver av dere kan opprettholde separate iTunes står for formålene med å betale for nedlastet musikk. iTunes krever registrerte brukere å sette et kredittkortnummer på filen for slike formål. Hvis du har satt ditt kortnummer på filen slik at du kan dra nytte av gratis musikk tirsdager, kan dette forhindre at du utilsiktet har din nevø, for eksempel belaste kredittkortet ditt for 15 album. (Surprise, tante!)

Advarsler

 • Pass på at du kobler iPod riktig for å unngå problemer.

Ting du trenger

 • IPod-kontakt kabel eller dock som fulgte med iPod
 • Nåværende versjon av iTunes, nedlastbare gratis
 • Mer enn en iPod
 • En datamaskin eller to