Wkuno

Hvordan deaktivere onboard lyd

Det finnes flere metoder for å deaktivere den innebygde lyd ved hjelp av PC-plattformen kjører en versjon av Windows-operativsystemet. Den innebygde lydenhet kan deaktiveres i systemet BIOS før oppstart eller ved å utnytte enhetsbehandling i Windows. Macintosh-maskiner gir ikke samme grad av tilgang til systemet enheter, noe som gjør det vanskelig, om ikke umulig, å deaktivere on-board lyd på Mac-plattformen. Denne artikkelen gir deg en trinn-for-steg instruksjoner om hvordan du deaktiverer en lydenhet i Windows 7, Vista og Windows XP-operativsystemer.

Trinn

Hvordan deaktivere onboard lyd. Tilgang til BIOS før oppstart.
Hvordan deaktivere onboard lyd. Tilgang til BIOS før oppstart.

Deaktiver on-board lyd fra system-BIOS for alle versjoner av Windows

 1. 1
  Tilgang til BIOS før oppstart. Avhengig av hva slags system du kjører og hvilken BIOS-versjon du har, vil det være variasjoner i hvordan du får tilgang og gjøre endringer i systemets BIOS. Alle BIOS-versjoner vil ha en tilordnet som må trykkes umiddelbart etter at strømmen er slått på.
  • Identifisere den tildelte tasten for tilgang systemets BIOS. De mest vanlige tastaturet tildelt for å åpne systemets BIOS er slettetasten, F1, F2, F11 og Esc-tasten. Det er vanligvis en melding nederst på skjermen like etter at systemet er slått opp som forteller brukeren hvilken tast er tildelt for å åpne BIOS.
  • Bruk den tildelte tasten for å få tilgang til BIOS-skjermen. Når du har identifisert nøkkelen, starte datamaskinen på nytt og trykk på tasten flere ganger når systemet slås opp. BIOS-skjermen vil åpne.
 2. 2
  Deaktiver on-board lyd fra BIOS. Den deaktivere on-board lyd alternativet er vanligvis plassert på den integrerte eksterne enheter delen av BIOS-menyen. Bla til høyre ved hjelp av retningsknappene pilene på tastaturet for å finne Integrert tilbehør delen.
  • Finn den primære lydenhet i den integrerte eksterne enheter menyen. Navnet på lydenhet i listen over enheter vil variere, men vil typisk inkludere ordet "audio" eller "AC97."
  • Deaktivere lydenheten ved å bruke retningsknappene pilene for å navigere til kategorien alternativer. Velge "deaktiver" og trykk på Enter-tasten på tastaturet.
 3. 3
  Avslutt BIOS. Du automatisk vil bli tatt tilbake til Standard innstillinger. Bruk retningsbestemte piltastene til å navigere til "Lagre innstillinger og Exit" og trykk enter. Den on-board lyd blir deaktivert, og systemet vil starte opp automatisk.

Deaktiver on-board lyd mens du er logget inn i windows xp, Vista eller Windows 7

 1. 1
  Åpne Enhetsbehandling. Det finnes mange metoder for å få tilgang til enhetsbehandling i alle versjoner av Windows.
  • Velg Computer Management i kontrollpanelet eller åpne startmenyen og klikk "Run."
  • Du kan også bruke søkefunksjonen under programmer-menyen. Type "Computer Management" i det tomme feltet og trykk enter.
 2. 2
  Finn on-board lyd ved hjelp av Enhetsbehandling. Velg Enhetsbehandling fra mappen i ruten lengst til venstre. Rull nedover listen over alternativer i Enhetsbehandling-mappen og klikk på plusstegnet ved siden av alternativet med tittelen "Sound, Video, og spillkontrollere" for å åpne listen av audio og video-enheter installert.
 3. 3
  Deaktiver on-board lyd enhet. Høyreklikk på lydenhet som skal deaktiveres og velg "Deaktiver" fra rullegardinmenyen. The on-board lyd enheten har blitt deaktivert.