Wkuno

Hvordan bidra til wikipedia

Wikipedia er et gratis leksikon prosjekt, skrevet samarbeid med frivillige. Mange mennesker ser Wikipedia-artikler hver dag, men ikke bidrar. Dette how-to vil vise deg hva du kan gjøre for å konstruktivt redigere Wikipedia.

Trinn

Hvordan bidra til wikipedia. Lag en Wikipedia-konto.
Hvordan bidra til wikipedia. Lag en Wikipedia-konto.
 1. 1
  Lag en Wikipedia-konto - Kontooppretting er ikke nødvendig, men hvis du registrerer deg for en konto, vil du bli gitt flere privilegier enn en ikke-registrert bruker. For alle disse rettighetene skal skje, må kontoen være minst fire dager gammel og har minst ti endringer.
 2. 2
  Utvid stubber. En artikkel som ikke er fullført, eller skrevet i full detalj, kan være merket med en {{Stub}} tag. Du kan hjelpe ved å legge til innhold til artiklene i dag merket stubber. Artiklene kan også ha en mer detaljert {{stub}} betyr at stussen er blitt sub-sortert. Sub-sortert stubber omfatte alt fra kunst, kultur, design, media, Radio, TV, litteratur og mer!
 3. 3
  Legg et bilde - et leksikon er ikke komplett uten bilder. Du kan laste opp så mange bilder som du ønsker, men du må gi detaljert informasjon om kilden og lisensen for filen. Hvis du ikke kan gi denne informasjonen, må du ikke laste opp noen bilder. Hvis du likevel velger å laste opp bilder, vil de bli slettet.
 4. 4
  Skriv en ny artikkel - Wikipedia er raskt voksende, selv om veksten har avtatt siden 2008. Den engelske versjonen av Wikipedia har i dag over 4178 tusen artikler! Du kan bidra til å fortsette denne veksten ved å skrive en artikkel av dine egne. Du bør skrive en artikkel om noe du er svært kunnskapsrik om, slik at du kan skrive en fullstendig og informativ artikkel. Artikler laget som testsider, ren hærverk, angrep sider, etc. vil bli slettet på stedet, uten noen videre debatt.
 5. 5
  Fjern spam - ​​Wikipedia er tilgjengelig for millioner av mennesker hver dag, og dermed er det en tendens til å være mye hærverk eller spamming. Folk som vandalize eller spam en side kan ha lagt upassende linker, glycerol siden, lagt tull, osv. Du kan hjelpe til ved å fjerne, eller tilbakestilling, dette hærverk. Fjerne vandalisme vil gjøre Wikipedia til et bedre sted for folk å samle informasjon og ressurser.
 6. 6
  Hjelpe - Selv om wikipedia er et leksikon, er det også et fellesskap. Du kan hjelpe nykommere til å gjøre det til en større og bedre samfunn for leksikonet.
 7. 7
  Gjør vedlikehold - Du kan hjelpe Wikipedia kjøre optimalt ved å gjøre vedlikeholdsoppgaver som å fjerne brudd på opphavsrett, fikse opp artikler, delta i sletting prosesser, og alle slags andre ting.
 8. 8
  Tilbakestille hærverk - Bruk av verktøy om du vil. Hvis du får god på det du vil få et verktøy som heter "rollback 'som lar deg tilbakestille hærverk raskere. Husk, er spam også hærverk! Hvis noen er vedvarende om vandalisering en side, rapportere dem til "Administrator Inngrep mot hærverk 'bord - AIV for kort - når de har blitt advart passende.

Tips

 • Det tar mindre enn et minutt å opprette en konto, og du får noen fordeler for opprettelse av konto, inkludert muligheten til å flytte sider. Det er ingen bekreftelse på e-prosessen, og opprette kontoen er umiddelbar.
 • Hvis du har et problem med noe eller noen, diskutere det. Husk alltid å være rolig og fornuftig, og du har en tendens til å ha en bedre tid i tvister.
 • Du kan stille spørsmål til mer erfarne brukere ved å sette et {{helpme}}-malen på diskusjonssiden.
 • Husk, for at din konto for å få tilgang til alle de privilegier, må den ha minst 10 redigeringer og være fire dager gammel.
 • Hvis du liker å redigere på Wikipedia, kan du nyte redigering på Google også, der endringer er mye mer sannsynlig å bli verdsatt av andre.

Advarsler

 • Ikke vandalize Wikipedia. Det gjør bare en hodepine for alle når folk vandalize Wikipedia, og redigeringen vil ikke bli verdsatt. Den hærverk må tilbakestilles etter noen som kunne bli redigere Wikipedia konstruktivt på andre måter. Hærverk er vanligvis fjernet i løpet av fem minutter, eller til og med i løpet av sekunder for populære sidene. Vedvarende hærverk kunne bli møtt med en blokk av en administrator. Hvis du føler trang til å vandalize med hva du anser morsom endringer, bør du vurdere redigering på Ikkepedia stedet, hvor morsomt endringer ville være verdsatt.